Psychologenpraktijk Zeist bestaat uit een team van ervaren psychologen. Wij vinden het belangrijk om de meest recente inzichten in de psychologische zorg door te vertalen naar onze behandelingen en blijven onszelf daarom steeds ontwikkelen door scholing en opleiding. Wij werken graag met u samen om uw doelen te bereiken en klachten te verminderen. Wij bewaken samen met u de kwaliteit en het effect van de behandeling.

aanmelden

Samenwerkingspartner gezocht GZ-opleidingsplaats 

Voor onze praktijk zijn wij op zoek naar een specialistische GGZ-instelling om een samenwerking aan te gaan om een GZ-opleidingsplaats te realiseren. Psychologenpraktijk Zeist heeft leren en ontwikkelen hoog in het vaandel staan. Naast dat onze medewerkers verschillende cursussen en opleidingen volgen – zoals CGT, EMDR en Schematherapie – willen we graag de GZ-opleiding aan kunnen bieden. Bij interesse in deze samenwerking, graag een bericht naar info@psychologenpraktijk-zeist.nl en vraag naar Esther Jansen of Erica Mieras.

Het team

Nienke Sannen

Psycholoog MSc, ACT-therapeut, EMDR-therapeut

Mijn naam is Nienke en ik ben in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ik ben na mijn studie het onderwijs ingerold en jarenlang docent geweest aan de Universiteit Utrecht en aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast heb ik ook als freelancer gewerkt bij de politie. In 2020 heb ik de overstap gemaakt naar Psychologenpraktijk Zeist en ben enorm blij met de overstap van werkveld. Ik werk graag vanuit de acceptance and commitment-therapie (ACT), waarbij ik het belangrijk vindt om ruimte te maken voor wat je voelt. Mijn stijl kenmerkt zich door nuchterheid, maatwerk, humor, oprecht contact en eerlijkheid. Ik heb affiniteit met het behandelen van zelfbeeldproblematiek, angstklachten en ben daarnaast ook gespecialiseerd in het behandelen van klachten tgv tinnitus. Ook ben ik binnen de praktijk verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van de groepstherapieën, maak ik deel uit van het MT en de tijd die nog over is breng ik graag door met mijn jonge gezin.

Sjanna van Aart

Psycholoog MSc, EMDR-therapeut, Cognitief Gedragstherapeut VGCt®, ACT-therapeut, Schematherapeut i.o.

Mijn naam is Sjanna en na mijn master Klinische Psychologie in Leiden ben ik gaan werken als psycholoog, eerst bij een landelijke organisatie en sinds 2020 bij deze praktijk. Het behandelen van trauma heeft mijn bijzondere interesse, met name seksueel geweld. Verder heb ik affiniteit met het behandelen van zelfbeeldproblematiek, dit doe ik in individuele therapie en door samen met mijn collega Nienke de zelfbeeldgroep te geven. Je kunt bij mij ook terecht met andere klachten zoals angst, depressie en somatische klachten. Ook maak ik gebruik van schemagerichte therapie, passend binnen het kader van de Basis GGZ. Ik zie een behandeling als een samenwerking en stem graag met je af wat voor jou belangrijk is. Het (h)erkennen van je gevoelens en daarvoor ruimte maken is voor mij een essentieel onderdeel van de therapie, net als dat jij je tijdens onze gesprekken veilig voelt. Verder kenmerkt mijn manier van werken zich door oprechte betrokkenheid, humor, een nuchtere kijk, vriendelijkheid en een open benadering waarbij ik je een spiegel voor houd en durf te confronteren zonder daarbij in te leveren op empathie.

Let op: in verband met naderend verlof start ik geen nieuwe behandelingen meer o.b.v. schemagerichte therapie.

Astrid de Munnik

Psycholoog MSc, EMDR-therapeut, ACT-therapeut

Mijn naam is Astrid en ik ben in 2016 afgestudeerd aan de universiteit van Tilburg. Na mijn studie heb ik eerst een aantal jaren als psycholoog gewerkt in een revalidatiecentrum waarbij ik veel ervaring heb opgedaan in de diagnostiek en psychologische behandeling van mensen met een neurologische of andere medische aandoening. In 2020 heb ik de overstap gemaakt naar deze praktijk. Ik behandel een breed scala aan problematiek, en ben daarnaast ook gespecialiseerd in de behandeling van tinnitus. Ik krijg er energie van om mensen te helpen de regie over hun leven weer terug te pakken, nieuwe inzichten te zien opdoen en hen te kunnen steunen in dit proces. Ik heb een bijzondere interesse in traumaverwerking, waarbij ik gebruik maak van diverse behandelmethoden waaronder EMDR. Daarnaast heb ik veel affiniteit met het thema zelfcompassie, waarbij ik graag met cliënten werk aan het ontwikkelen van een vriendelijkere, mildere houding naar zichzelf.

Lotte van der Lelij

Psycholoog MSc, EMDR-therapeut, EFT relatietherapeut

Ik ben afgestudeerd in 2016 in de richting positieve psychologie aan de universiteit Twente. Ik heb sindsdien bij verschillende instellingen gewerkt waarbij ik ervaring heb kunnen op doen met het behandelen van verschillende soorten problematiek met cognitieve gedragstherapie. Sinds 2021 ben ik werkzaam binnen deze praktijk en ben ik me meer gaan verdiepen in het behandelen van psychische klachten bij Tinnitus. Tevens ben ik met veel plezier werkzaam als EFT-relatietherapeut. Mijn stijl kenmerkt zich door een warme en betrokken houding en ik werk graag vanuit onderling vertrouwen en oprechte interesse.

Esther Jansen

GZ-psycholoog, EMDR-therapeut, EFT relatietherapeut

Mijn naam is Esther, in 2007 ben ik afgestudeerd aan de universiteit van Maastricht en in 2010 heb ik mijn opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. Na mijn opleiding heb ik gewerkt bij een landelijke organisatie en daarna heb ik een aantal jaar met veel plezier een eigen praktijk gehad in Almere. Sinds 2022 maak ik deel uit van het gezellige en kleinschalige team van Psychologenpraktijk Zeist en geniet ik volop van de combinatie van mijn werk als therapeut en mijn gezinsleven. Binnen de praktijk ben ik werkzaam als betrokken GZ-psycholoog, regiebehandelaar, emdr-therapeut, (eft)-relatietherapeut en werkbegeleider/supervisor. Ik heb veel affiniteit met het thema emotionele verbinding en traumaverwerking. Daarnaast heb ik een bijzondere interesse in het begeleiden en behandelen van (aanstaande) ouders, en ben ik gespecialiseerd in het behandelen van perinataal trauma en verlies. Daarbij maak ik graag gebruik van de technieken uit de acceptance and commitment (ACT) therapie .    

Erica Mieras

GZ-psycholoog, EMDR-therapeut

Erica studeerde in Utrecht Klinische en Gezondheidspsychologie. Binnen de praktijk is zij regiebehandelaar. Erica is postdoctoraal opgeleid tot GZ-psycholoog en EMDR-therapeut.

Heleen Baalbergen

GZ-psycholoog, EMDR-therapeut

Mijn naam is Heleen en ik heb Neuropsychologie gestudeerd in Utrecht, en heb gewerkt als psycholoog in wetenschappelijk onderzoek, de ouderenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Ik ben postdoctoraal opgeleid tot GZ-psycholoog en sinds het voorjaar van 2023 werkzaam bij de praktijk als regiebehandelaar. Je kunt bij mij terecht als je last hebt van bijvoorbeeld angstklachten, depressie, somatische klachten of trauma. Ik heb affiniteit met thema’s als zelfregie, het bewaken van grenzen en het hebben van aandacht voor het hier en nu. In de behandeling zoek ik graag samen met jou naar de passende weg, waarbij ik het belangrijk vind erkenning en respect te hebben voor menselijke verschillen.